RTV AudioDownload Tool

De RTV AudioDownload Tool is een applicatie voor het automatisch ophalen van audiobestanden bij audioleveranciers van weer, verkeer en nieuws bulletins bedoeld voor uitzending. De applicatie is bekend om de vele mogelijkheden zoals audiovormgeving toepassen aan een opgehaald audiobestand. De download tool wordt ook veelal ingezet voor andere audio toepassingen. Binnenkort gaat de tool verder zonder de voorvoegsels 'RTV' en krijgt de naam "AudioDownload Tool".
Er wordt gewerkt aan een Engelstalige versie van de tool.

https://www.audiodownloadtool.nl
https://www.audiodownloadtool.com


Automatisch opgemaakte audiobestanden met uitgesproken teksten (text-to-speech)

RTVSoftware helpt radiostations en organisaties met text-to-speech oplossingen. Bijvoorbeeld voor korte mededelingen tijdens de uitzending.

Voorbeeld:


RTV Silence Detection

RTV Silence Detection is een detectie tool bij stiltes en zachte audio. Wanneer geen audio wordt geconstateerd, wordt er gewaarschuwd per email, SMS en kunnen API verzoeken worden uitgevoerd naar URL's. Ook scripts kunnen worden uitgevoerd. De tool is beschikbaar in het Nederlands en Engels.
Er wordt gebouwd aan een cloud beheerplatform voor meer mogelijkheden.

https://www.silencedetection.com


Het Radionieuws Audioplatform

Voor Het Radionieuws heeft RTVSoftware een audioplatform gerealiseerd waarmee nieuwsbulletins worden geproduceerd voor omroepen. Die afnemers kunnen dan met een overeenkomst met Het Radionieuws gebruik maken van deze faciliteit en zo de verschillende audiobestanden (nieuwsbulletins, weerberichten, etc.) downloaden voor hun uitzendingen.
Het platform voorziet de nieuwslezers met hun eigen opnamesoftware van een complete beheeromgeving. Het systeem is gebouwd met als doel de verschillende soorten bulletins zo snel mogelijk beschikbaar te kunnen stellen voor omroepen die de meest actuele informatie aan hun luisteraars willen laten horen.

https://audioserver.hetradionieuws.nl/


Audio compile and distribution platform

Een Software as a service (Saas) cloud-oplossing waar omroepen hun eigen audiobestanden kan samenstellen en downloaden, direct klaar voor uitzending.


Carmen

CARMEN staat voor Computer Aided Radio ManageMENt en is een totaaloplossing op het vlak van radio-automatisering. Carmen is een product van "The Tech Factory". RTVSoftware ontwikkelt de software.

https://carmenserver.nl


Apps

Voor verschillende omroepen heeft RTVSoftware apps gebouwd. Dit zijn apps met radio/tv speler, podcast, programmering, on-demand en andere functionaliteiten.

Portofolio